Zuiderhuis Weert

DatumOktober 2017
LocatieWeert, NL
CategorieInterieur- en meubelontwerp, kleuradvies

I.s.m. Cito Totaalservice het ontwerp voor het Zuiderhuis gerealiseerd.

Het concept

Het Zuiderhuis te Weert ging verhuizen naar het voormalig pand van de BAM. Een prachtig pand waarin een nieuw concept is neergezet. Het pand heeft van zichzelf een industriële uitstraling die we niet konden negeren en aanwezig zou zijn in het nieuwe ontwerp.

Het concept was:
– Huisstijl van het Zuiderhuis uiteraard kenbaar in de ruimte.
– Groen: ‘Weert groenste stad van Nederland’
– Hout: Sfeermaker in het geheel, geborgenheid en warmte creëren in de open industriële ruimtes
– Contrasten: Zwart-wit, harde en zachte materialen.
– Openheid en transparantie creëren. Open leef-en werkomgeving.
– Handafdruk op de stad Weert. Zuiderhuis wordt op de kaart gezet als inkom van de stad Weert.

Al deze kenmerken zijn terug gekomen in het ontwerp. Het gehele pand is voorzien van flexplekken, zit-sta bureaus, deskbikes en akoestieke vergaderplekken centraal in de ruimte.
De kantine werd omgetoverd tot een ‘playground’ met kunstgras, picknicktafels, dartbord, flipperkast en andere ludieke elementen om even van je werkplek weg te lopen en te ontspannen.